Tuesday, May 3, 2011

Siapa saya di KISAS.

Assalamualaikum w.b.t

kredit to Akif Shukri sbb beliau memberi saya idea utk hapdet blog yang dah berhabuk ni. hehe. saya di KISAS. cmne ye? haaa jom le tengok.

1) Give 5 simple words about KISAS

Mcm akif ckp, berkat, unik, nostalgia, hmm misteri , suci (tapi skrang tatau la kan)

2) Korang rasa korang meletup tak kat sekolah ?

meletup? tak ar kot. apa yang saya tahu, org akan kenal saya sbb suara. haaaa. mmg dh common dah dri dlu. jadi, tade hal sgt.

haa. mungkin tragedi ni yang membuatkan saya sdkit MELETUP dlm klangan muslimat. masa form 5. muslimin ttaw la kan. tragdi 15 Mei, yep. hari jadi saya disambut oleh kami 10 org termasuk syaza di kantin kisas. mase tu la, tragedi yang sgt menyedarkan warga kisas, smpai dlm tempoh sminggu tu, semua org nak pergi mana2 pun berteman, azan je solat awal, siap2 dah amik smbahyang, ngaaji semua, masing2 meningkatkan amal ibadah, malam2 sbelum tidur, memang baca Al-Mulk betul2, xmain2, sbb semua takut. haaa kepada yang tak tahu antum semua boleh la check it out kat link ni,Projek 15 May. haa. tula dia bnde yg membuatkan sy sdikit meletup kot. xbyak sgt pun.

nak ckp jwtan yg sy pgang meletup? xjugak. cuma seorang PRS. ahli MMU. BITAN. Naib Pengerusi Kelab Kerjaya, Penolong AJK Aras utk Bilik Air. stakat ni, tulah yg saya ingat. xgempak pun kan? hehe.

3) Apa perasaan masa hari pendaftaran? Siapa orang pertama korang tegur? Korang redha tak dengan warna file yang diberi ?

perasaan saya..sangat lah berkobar-kobar waktu tu. tengok semua yang dtg muka nak baik-baik je. haha. skema. orang pertama yang saya tegur Ain Dul. Haa ktrang mmg kamcing gila la dulu. Skarang ni pun dia berada di USIM ambil Tamhidi Akaun. jarang dapat jumpa sebab tempat belajar lain2 kan.

Serious tak redha fail yang diberi. Sebab saya expect nak dapat fail wrna pink (Merah) tapi dapat yang biru sebab PKR rumah biru, sebelum saya masuk KISAS lagi dah kenal. sangat sedih. ingat nak memperjuagkan laa balik kan semnagt rumah merah. tiba-tiba dapat Khalid (Biru). hmmm redha2. tapi bila dah campur semua dengan budak2 dorm, xsnagka semua satu kepala. gila-gila. bagi yang bukan SBP, kami dorm ikut sistem rumah. haa jadi mcm agak assobiyah skit di situ. tpi xpe, masing2 smgat nk mempertahankan markah rumah, terdorong utk dpatkan yang terbaik. Walaupun...err..khalid xperform sgt. hehe. apa2 pun KHALID GEMPAK!!!

4) Apa yang korang bangga dekat sekolah?

banyak kot. paling bangga biah solehah di sana seharusnya!

5) Tempat paling korang suka kat sekolah.

Library~ hehe. sebab sejuk. and....kelas 5 Sains 3! Best2~ banyak sgt nostalgia.

6) Nickname dekat sekolah ?

Areena saja. hehe.

7) Berapa kali korang attend gotong-royong? Pernah escape prep? Berapa kali? Kat mana dan buat apa?

haha. sgt skema ye soalan. hurm. gotong-royong? mana laa saya ingat..
escape prep? xpernah rasanya. paling2 pun msti ada sebab. macm sakit ke, kerja MMU ke, PRS ke. haaa mcm tu lah. hehe. maaflah dulu saya skema juga sebenarnye.

8) Bila first time break the rule? And how about the last time?

first time? alaaa serious tak ingat sebab banyak kali. haha. mcm ponteng tazkirah ke apa.
kod pakaian pun slalu la menyalahi syarat2 di kisas.

last time pun tak ingat. hmmm. mungkin senyap2 minta tlg Safwan belikan nasi kot sbb dh lapar sgt kan. time tu SPM. kitaorang takleh bwa phone (ok muslimin lain cte la kan). jadi kami pun melanggar sistem muamalat di kisas dengan telefon safwan minta tlg belikan nasi.

sgt la panik. dgn cikgu nani nye. dengan badar nye. haha. last2 ktrg sume rmai2 makan dkat bilik gosok. haha. xdela bsar mane pun.

9) Berapa kali korang singgah kantin sehari

adala dalam...4 kali kot. paling best lpas prep. gara2 lapar sgt kan..

10) Semua orang ada kenangan manis. So kenangan pahit?

banyak sangat la. lagi2 time 503. haa paling bnyak la tu.tak terkata.

11) Andai korang ditaklifkan sebagai KU/TKU. Bayangkan apa bakal terjadi.

KISAS jadi sangat.......er.....tak terkawal! hehe

12) Ingat lagi masjid Sultan Sulaiman. Apa korang buat kat sana?

solat berjemaah. adeh. tak ingat!

13) Apa yang terjadi kat dewan kuliah?

hmm? apakah soalan ini?

14) Korang tetiba kena jadi Pres Badar @ Pres Hawa. Amacam? Layak tak? Apa yang bakal berlaku?

hehe. mungkin semua orang akan naik gila sebab pres hawa sangat....tak matured. hehe

15) Berapa kali korang outing dalam sebulan? Dengan siapa? Tempat paling jauh?

hampir stiap minggu. tak tentu gak, kadang2 dengan Sabira, dgn syaza. hmm. tapi kdg2 kalau masa form 4 dengan Ain dengan Syaza ilyany.

16) Soalan paling simple. Pernah FLY?

pernah laa. hehe.

17) Apa benda yang korang harap akan jadi, tapi ianya tak tercapai akal dan konfem takkan jadinya!

saya dapat 11A+. haha

18) Kalau diberi peluang balik masa form 4 / form 5 apa yang korang nak buat?

nak jadi baik. huhu.

19) Kalau korang tak masuk KISAS, agak-agak kat sekolah lama apa cerita korang eh?

hehe. tak bertudung kot jadinya. tak mungkin akan ke usim. dan tak mungkin akan ke medic.

20) Describe in one word tentang KISAS sebelum:semasa:selepas jadi warga KISAS

Sebelum : excited

Semasa : stress

Selepas : penghargaan

maaflah. bnyak sgt crte tak ingat. tapi trimakasih kpada yang tag! hehe

4 comments:

  1. nama ku di situ. haha!

    dari muslimin, mahu pun muslimat,
    kerja aku ambil order orang makan je. haha

    ReplyDelete