Tuesday, July 10, 2012

Untuk Dia Hey. Untuk Dia Hey! Part One

Assalamualaikum w.b.t

beru balik dari SMK Pasir Gudang 2. hampa, nah. actually xdela rasa hampa sgt. perasaan gembira melebihi peratus ke'hampa'an. ya, saya harus repeat muet. ok, saya CAPS LOCK KAN.

REPEAT MUET.
standard harus dicapai target pada tahun ini malangnya saya mendapat band 3 semasa zaman tamhidi tahun lepas. Medic course perlukan band 4 untuk grade dan pabila saya membuka slip, hanya beberapa 'mata' untuk mencapai band4, tapi tidak mengapa. itu sebabnya saya perlu repeat sepatutnya 9hb Julai lepas akan tetapi ada masalah yang xboleh dielakkan. mencuba nasib mungkin diberi peluang hari ini. sekali lagi malang.

"Dik, periksa MUET baru habis semalam"

kasihan. tapi saya masih gembira sebab mungkin Allah mahu beri saya peluang untuk prepare. mana tahu next year nak ambil, dapat band 5? hahaha. mungkin juga kerana saya belum solat dhuha. kalau saya perlu menunggu mungkin saya terlepas waktu tersebut. ahhhh pokoknya apa yang hendak saya sampaikan adalah

THINK POSITIVE.

*****************************************************************

benda yang berlalu usah dikenang akan tetapi event yang terbayang-bayang di minda ini saya rasa saya perlu abadikan dalam post saya kali ini. memandangkan saya merasa tidak ramai yang mengikuti perkembangan saya jadi dengan beraninya saya post instead of sy tulis dalam diari. (oh ya ,saya takde diari. kesian)

kerana..kerana..kerana... ia ada kaitan dgn tajuk di atas.

masih ingat gambar ini?


MALAM PERDANA SISWA 2012.

"Siapa nak jadi usher masa malam mps bagi nama pada I ok?"

"ksian plak dkat yasmin. takpela. bagi jela. jadi tukang tuang air je pun"

masa tu saya masih tak begitu jelas apa tugas usher. bukan takat tak tahu tapi TAK PENAH DENGAR PUN. 

kesian.

malam tu ada mesyuarat. dengan muka yang blur tanpa membawa pen dan kertas, berbekalkan perasaan nak tak nak malam tu, baju pun pakai baju tidur tanpa disangka mesyuarat tu campur dengan kaum adam.

SNAP. padan muka hang. dahla datang lambat. campur dgn senior lagi. habis la hang. habis oih.

dengar penjelasan pengarah program tapi mind masih blur. apa sebenarnya aku kena buat neh?

disebabkan crita kebluran saya tersangatlah panjang pada malam itu tup2 saya ditugaskan sebagai usher. bukan usher penyanyi tu. tapi USHER VIP NAIB CANSELOR USIM.

semput semput. muka naib canselor pun tak kenai. belasah jela.

ok teruskan crita. malam sebelum dinner. panick lagi sebab baju labuh hingga ke buku lali. itu memang xboleh bla. stress lagi.
esok pun kuiz biochem. (bertambah)
esok pun tutorial biochem. (bertambah tertekan)
dan malam tu jugak xde air. (over THE LIMIT!)

PARAH!

saya mengambil keputusan untuk terus tidur dengan harapan bangun pagi dapat fresh air. fresh mind. fresh body. dapat study dengan baik. buat tutorial dengan baik. membayangkan lecturer tersenyum riang pabila diri dapat buat presentations. tetapi.

HAMPA.

saya bangun lambat. GILA. tak buat pa pun lagi! masa tu bermulalah aplikasi CRITICAL THINKING semua masalah disumbat dan dieslitkan dalam celah-celah nerve mcm mna nak selesaikan. nasib baik nerve masih boleh berfungsi dengan baik tetapi pressure dalam kepala tidak boleh disembunyikan lagi. tak mampu di compress lagi. CUKUP! 

kuiz.
jawab biochem.
jawab3. 
ok, tahu dapat markah tak berapa tinggi untuk kali ini.

tutorial.

"ok, group one I want representative from girls to answer this question"

krik krik krik.
SNAP! aku dahla tak study bab ni. siyes tak faham ika terangkan tadi.
apa ni kenapa tak de org show up nak volunteer??
takkan harapkan aku sentiasa untuk jadi 'precurser' even aku jawab salah?
i know someone that wat revision sampai stay up malam tdi.
please SOMEONE!!!

ok, no one show up until now. i quickly capai Yasmeen's paper since mine punya salah bila ika terangkan tadi. ok Areena try. You can. Takkan tak biasa jadi volunteer kat depan bila salah tegur dengan lecturer?
pergi depan dengan muka.... ok sincerely TAK CONFIDENT.

nvm. ok lukis3 on the whiteboard. 

" please explain to the classes how it is absorbed in the intestine"

explain3 dengan rasa seriously nak menangis. i dont know why. kali ni rasa down because of pressure ke? or because of your FRIENDS GENERALLY? ataupun because of your quiz marks rendah previously?
salah. my EXPLAINATIONS SALAH! someone please helppp me. i cant bear it anymore.
PANICK! 

akhirnya seorang pelajar lelaki membantu.

krik krik krik. 
i put the microphone and i felt the tears rolled down on my cheek. saya menangis. ya, saya menangis for the first time in front of the classes and I HATE IT. i dont like people to see my cry.
saya rasa saya lemah. oh ya. mungkin saya seperti orangnya nampak lembik dan lemah tapi saya  punyai ego tinggi.
saya tak suka orang pandang saya menangis sbb saya rasa org akan pndang saya tak kuat, tak boleh berdiri atas kaki sendiri. saya tak sukakan simpati. tapi ini dah over limit.
i just cant stand it anymore. 

saya tak salahkan keliling. saya salahkan diri saya. mungkin terlalu megharap org skeliling.
dont expect people to understand you. 
mungkin saya tak reti membahagikan masa.
pressure bowling bila nak kertas kerja diluluskan. pressure study. pressure boleh ke tak malam ni pikul tanggungjawab sbgai usher especially for the first time bgi org yg clumsy mcm sy. pressure room mate yg keep on sakit3 and pergi ke hospital and i couldnt help her. 

dh hbs kelas tutorial lega sgt. air mata dah dikeluarkan and we are having lunch. lega.
memang org ckp. air mata dikeluarkan untuk melegakan perasaan. bukan tanda kita lemah.

pressure yang satu ini belum lpas. 

to be continued.. moh solat dhuha.
pergi masak nuh.














3 comments:

  1. =)
    Areena is orang yang selalu ceria yg sy pernah kenal.. Go areena go! hahaha

    ReplyDelete
  2. Explanation , without the 'i' :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Akak ambik mbbs usim kan ? Masa apply upu tu, result muet band berapa ? Repeat muet tak ?

    ReplyDelete